Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 18., szerda

Betyár zöldbableves bográcsban

Hozzávalók 8 személyre: 
  • 10 dkg füstölt szalonna, 
  • 1 nagy fej vöröshagyma, 
  • 20 dkg füstölt tarja, 
  • 1-1 db zöldpaprika és paradicsom, 
  • 50 dkg zöldbab, 
  • 15 dkg tarhonya, 
  • 1 hegyes erős paprika, 
  • 1 evőkanál pirospaprika, só, 
  • 1 csokor petrezselyem, 
  • 3 dl tejföl, 
  • 2 evőkanál liszt. 
Elkészítési idő kb. 1,5 óra.


  1. Az apróra vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a fölaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  2. Rádobjuk a kockára vágott füstölt tarját, a cikkekre szelt paradicsomot és kétféle paprikát, pirospaprikával megszórjuk, majd két liter vízzel fölöntve lassú tűzön főzzük. 
  3. Ha a hús már majdnem puha, beletesszük a megtisztított, földarabolt zöldbabot meg a tarhonyát, ha szükséges megsózzuk. 
  4. Ha a tarhonya is megpuhult, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, fölaprított petrezselyemmel meghintjük, még egyszer átforralva máris tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése