Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 10., kedd

Gyümölcsös batyu


Hozzávalók:
  • 1 csomag mirelit vajas tészta
  • 4 db alma
  • 8 szem mandula
  • 1 tojás
  • citromlé, fahéj, cukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 3 ek cukor
  • 1/2 liter tej
  • 3 tojássárgája
  • 2 ek liszt
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő: 1,5 óra


  1. Az almákat megmossuk, kettévágjuk és a magházat kiszedjük. Azonnal citromos vízbe dobjuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk és olyan méretű kockákra vágjuk, hogy a fél almákat bele tudjuk csomagolni.
  3. Az almát leszárítjuk, a vágott oldalát megszórjuk fahéjas cukorral, a magház helyére mandulát teszünk, majd a lapos felével lefektetjük a tészta közepére.
  4. A széleket felvert tojással megkenjük és a sarkokat ráhajtjuk az almára, majd az ujjunkkal jól összenyomkodjuk.
  5. Kilisztezett sütőlemezre tesszük, a tetejét megkenjük tojással és előmelegített sütőben 200 C fokon készre sütjük. Melegen, vaníliaöntettel tálaljuk.
  6. Az öntethez 4 dl tejet cukorral és vaníliával felforralunk. 
  7. A maradék tejjel kikeverjük a tojások sárgáját és a lisztet, majd a forrásban levő tejhez adjuk.
  8. Megvárjuk, míg besűrűsödik, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejszínt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése