Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 31., kedd

Bajor csirkecomb

Hozzávalók: személyenként
  • 1 db csirkecomb, 
  • 10 dkg füstölt szalonna, 
  • 1-2 dkg vaj, 
  • 1 fej vöröshagyma, 
  • 1 dl tejföl, 
  • 1 dl fehérbor, 
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa, 
  • flekkenfűszer, késhegynyi őrölt bors.
 Elkészítési idő  kb. 1,5-2 óra.

  1. A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. 
  2. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk, és tűzálló tál aljára fektetjük. 
  3. Erre a meghámozott, karikára vágott vöröshagyma kerül, majd-tűzdelt felével felfelé a combok. 
  4. A tejfölt borral simára keverjük, és a csirkére locsoljuk. 
  5. Csipetnyi őrölt borssal megszórjuk, és a zsemlemorzsát ráhintjük. 
  6. A vajat a tetejére morzsoljuk, és a tálat lefedve, a forró sütőbe toljuk. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, majd a fedőt levéve a pecsenyét szépen megpirítjuk. 

A legjobb köret hozzá a párolt vegyes zöldség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése