Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 17., kedd

Húsos táska

Hozzávalók:
  • 1 cs mirelit vajastészta
  • 20 dkg tisztított vegyeszöldség
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 fej hagyma
  • 1 tojás
  • ételízesítő, só, bors, pirospaprika, olaj
  • joghurt
  • tört fokhagyma
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő: kb. 50 perc


  1. A megtisztított, kockára vágott zöldségeket ételízesítővel fűszerezve rövid lében félpuhára (ropogósra), főzzük.
  2. A finomra vágott hagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, átsütjük, közben sóval, borssal, paprikával fűszerezzük.
  3. A leszűrt zöldséget összekeverjük a hússal.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es átmérőjű köröket szúrunk ki belőle és a közepére zöldséges húst halmozunk. 
  5. A széleit megkenjük elvert tojással, kétrét hajtjuk, a széleket jól összenyomjuk.
  6. Kb. 180 C fokra előmelegített olajban 10-12 perc alatt készre sütjük, majd papírtörlőn jól lecsöpögtetjük.
  7. A joghurtot alaposan összekeverjük a tört fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemzölddel (kaprot is tehetünk bele), ízlés szerint sózhatjuk és hidegen adjuk a húsos táska mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése