Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 25., szerda

Bajor gombapaprikás galuskával

Hozzávalók:
  • 40-50 dkg sampinyon gomba, 
  • 1 pohár (2-3 dl) tejföl, vagy joghurt, 
  • zacskós pörkölt por, Knorr, Maggi
  • galuskához: hagyományos nokedli-tészta alap
  • 2-3 evőkanál búzadara, 
  • 1 csomag kapor, 
  • evőkanálnyi zsiradék. 


  1. A gombáknak a szárát levágjuk, majd sós vízben áztatjuk. Utána erősen megkefélve letisztítjuk, s héját nem lehúzva a fejeket negyedekre daraboljuk. 
  2. A pörkölt porból az ajánlás szerint pörkölt alapot készítünk, melybe a gombák szárát beledaraboljuk. Mikor megpuhult botmixerrel leturmixoljuk. Végül a darabolt gombafejeket beledobjuk, s így együtt puhára pároljuk.
  3. Ízlés szerint a végén joghurttal, vagy tejföllel behabarjuk, hogy paprikás jellegét megkapja.
  4. Hagyományos módon nokedli-tésztát készítünk, melybe 2-3 kanál búzadarát teszünk, sűrűség szerint. Ezt húsvágó deszkáról, kanállal vagy késfokával a forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. 
  5. A frissen vágott zöldkaprot egy kanálnyi zsiradékon megdinszteljük és ebbe a leszűrt, leöblített galuskát beleforgatjuk. 
  6. Forró tányérra ízlésesen tálaljuk a gombapaprikással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése