Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 26., csütörtök

Osztrigás borjúszelet

Hozzávalók:
  • 2 szelet hátszínfilé
  • 6 osztriga
  • 15 dkg gomba
  • só, bors, olívaolaj, vaj
Elkészítési idő kb. 45 perc.


  1. A gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd az olívaolajon sóval, borssal fűszerezve megpároljuk.
  2. A hússzeleteket kiklopfoljuk, egyik oldalát enyhén megsózzuk, majd 3-3 db osztrigát ráteszünk, befedjük a párolt gombával, felgöngyöljük és hústűvel összetűzzük.
  3. A húst olívaolajjal megkenjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd grillsütőben mindkét oldalát jól átsütjük.
  4. Tálalás előtt felszeleteljük és párolt zöldséggel tálaljuk.

 Takarékos tipp: osztriga helyett konzerv kagylót is használhatunk. Állítólag a vágykeltő hatása ugyanolyan jó, mint az osztrigáé és olcsóbb is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése