Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 20., péntek

Céklaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg cékla
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • só, cukor
  • kevés ecet
  • 1 tojás sárgája
  1. A céklát megmossuk, meghámozzuk, nagy reszelőn átreszeljük és vízben megfőzzük.
  2. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk, majd a lisztből és a tejföl feléből készült habarással feleresztjük. Kevés ecettel savanyítjuk.
  3. A tejföl másik felét a tojássárgájával a levesestálban elhabarjuk, majd ráöntjük a levest.
  4. Tálalás előtt vajjal készült finom krumplipürét teszünk a tányérokba és arra szedjük a levest.
(ESÉLY szakácskönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése