Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 2., hétfő

Bárányborda aszalt szilvával

Hozzávalók:
  • 4 kis szelet bárányborda
  • 2 dl rosé bor
  • 2 dl vörösbor
  • 14 szem aszalt szilva
  • 2 ek cukor
  • 1 narancs leve
  • fahéj, szegfűszeg, só, bors, vaj
Elkészítési idő kb. 40 perc

  1. Az aszalt szilvát a kétféle bor keverékébe egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A megmosott, megszárított bordákat sózzuk, borsozzuk, majd vajban, fedő alatt jól átsütjük mindkét oldalát.
  3. A boros szilvához hozzákeverjük a cukrot és a narancs levét, majd fűszerzacskóban belelógatunk fahéjat és szegfűszeget ízlés szerint. Kis lángon alaposan kiforraljuk.
A bordát merőkanállal formázott párolt rizzsel, a boros szilvával körbeöntve tálaljuk.

Állítólag kiváló afrodiziákum!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése