Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 31., kedd

Hagymaleves palacsintával

Hozzávalók:

  • 1-1 sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller
  • 3 közepes hagyma
  • 4 db burgonya
  • 5 dkg vaj
Palacsintához:
  • 1 tojás
  • 1 csésze liszt
  • kevés só
  • 1 csésze tej
  • vaj
  1. A sárgarépát, petrezselymet, zellert 2 liter vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a levében megfőzzük a karikára vágott hagymát és a felkockázott burgonyát.
  2. Hozzáadjuk a vajat és megsózzuk.
  3. A palacsintákat vajban kisütjük a palacsintát. Összegöngyöljük, majd ujjnyi széles szeletekre vágva a levesbe tesszük.
(ESÉLY szakácskönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése