Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. április 27., hétfő

Gombaleves másként

 Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba (vargánya- vagy sampinyon)
  • 1 ujjnyi vastag szelet főtt sonka
  • 1 ek margarin
  • 1 fej hagyma
  • bors, só, kakukkfű
  • 1 ek liszt
  • 8 dl csontlé (leveskockából is készülhet)
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • citromlé
  1. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd félretesszük.
  2. A sonkát apró kockákra vágjuk, majd a margarinon jól átsütjük.
  3. A hagymát apróra vágjuk, majd a sonkához keverjük és addig pirítjuk, míg a hagyma halványsárgára nem pirul.
  4. Beletesszük a felszeletelt gombát és pár percig, folytonos keverés közben pirítjuk.
  5. Borssal, sóval, kakukkfűvel ízesítjük, majd megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük.
  6. A csontlét felforraljuk, hozzáöntjük és kb. 25 percig lassú tűzön főzzük.
  7. A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, majd folytonos keverés közben beleüntjük a levesbe.
  8. Még egyszer felforraljuk, közben citromlével és, ha szükséges, még sóval ízesítjük.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése