Hozzávalók:
- 25 dkg gomba (vargánya- vagy sampinyon)
- 1 ujjnyi vastag szelet főtt sonka
- 1 ek margarin
- 1 fej hagyma
- bors, só, kakukkfű
- 1 ek liszt
- 8 dl csontlé (leveskockából is készülhet)
- 2 ek tejföl
- 1 tojás sárgája
- citromlé
- A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd félretesszük.
- A sonkát apró kockákra vágjuk, majd a margarinon jól átsütjük.
- A hagymát apróra vágjuk, majd a sonkához keverjük és addig pirítjuk, míg a hagyma halványsárgára nem pirul.
- Beletesszük a felszeletelt gombát és pár percig, folytonos keverés közben pirítjuk.
- Borssal, sóval, kakukkfűvel ízesítjük, majd megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük.
- A csontlét felforraljuk, hozzáöntjük és kb. 25 percig lassú tűzön főzzük.
- A tejfölt elkeverjük a tojássárgájával, majd folytonos keverés közben beleüntjük a levesbe.
- Még egyszer felforraljuk, közben citromlével és, ha szükséges, még sóval ízesítjük.
/Péter Jánosné - Nagy Sándorné: ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése