Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 27., péntek

Erdélyi csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 1 csirke apróléka
  • 1 liter víz
  • só, szemes bors, babérlevél
  • 1-1 sárgarépa, petrezselyem
  • 4 dkg vaj
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • citrom, vagy ecet
  1. A csirke aprólékát 1 liter vízben odatesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a borsot, babérlevelet, a répát és a petrezselymet, majd lassú tűzön puhára főzzük.
  2. A vajból és 1 ek lisztből világos rántást készítünk és besűrítjük vele a levest.
  3. Ecettel, vagy citrommal kicsit besavanyítjuk, majd forraljuk néhány percig.
  4. A tejfölt a másik kanál liszttel simára keverjük és tésztaszűrőn keresztül, állandó kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesbe. 
  5. A levest vízzel kiegészítjük 2 liternyire és még 2-3 percig forraljuk.
/ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése