- 1 csirke apróléka
- 1 liter víz
- só, szemes bors, babérlevél
- 1-1 sárgarépa, petrezselyem
- 4 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 2 dl tejföl
- citrom, vagy ecet
- A csirke aprólékát 1 liter vízben odatesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a borsot, babérlevelet, a répát és a petrezselymet, majd lassú tűzön puhára főzzük.
- A vajból és 1 ek lisztből világos rántást készítünk és besűrítjük vele a levest.
- Ecettel, vagy citrommal kicsit besavanyítjuk, majd forraljuk néhány percig.
- A tejfölt a másik kanál liszttel simára keverjük és tésztaszűrőn keresztül, állandó kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesbe.
- A levest vízzel kiegészítjük 2 liternyire és még 2-3 percig forraljuk.
/ESÉLY szakácskönyv/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése