Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 9., hétfő

Borjúbecsinált leves

Hozzávalók:

  • 40 dkg pörköltnek való borjúhús
  • 2 ek olaj
  • 15 dkg leveszöldség (sárgarépa, petrezselyem, zeller)
  • 1 ek liszt
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tojássárgája

  1. A borjúhúst 2cm-es kockákra vágjuk, majd az olajon, fedő alatt, megsózva félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított leveszöldséget.
  2. Zsírjára pirítjuk és meghintjük egy evőkanál liszttel, majd vízzel felengedjük és puhára főzzük.
  3. A tűzről levéve fél citrom levével ízesítjük és hozzákeverünk egy tojássárgáját.
  4. Citromkarikával díszítve tálaljuk.
/ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése