Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 4., szerda

Hagymaleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg hagyma
  • 3 dkg margarin
  • 1 púpozott tk liszt
  • 1 leveskocka
  • törött bors, só
  • 2 dl fehér bor
  • 1 ek tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1-2 ek vaj
  • 1-2 zsemle
  • sajt
  1. A hagymát karikákra vágjuk és a margarinon üvegesre pároljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel.
  2. A lisztet elkeverjük egy kis hideg vízzel és a levesbe öntjük. Beletesszük a leveskockát.
  3. Fél óráig lassú tűzön főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. A fehérborral elkeverjük a tejfölt és beleöntjük.
  5. Még egyszer felforraljuk, majd a tűzről levéve a tojássárgáját egy kevés levessel elkeverve, állandó keverés mellett beleöntjük a levesbe.
  6. A kockákra vágott zsemlét a vajon megpirítjuk, majd tányérra szedve, 1-1 vékony szelet sajttal letakarva rászedjük a forró levest.
(ESÉLY szakácskönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése