- 40 dkg pulykamell,
- 20 dkg füstölt parasztkolbász,
- 20 dkg füstölt sajt,
- 2 tojás,
- liszt, zsemlemorzsa, gyömbér,
- 2 teáskanál méz,
- 1 citrom leve,
- fokhagyma, köménymag, pirospaprika, olaj
- A pulykamellet egyforma szeletekre vágjuk, majd a gyömbér, méz és citromlé keverékével bekenjük és egymásra fektetjük.
- Fóliával légmentesen lefedett edényben 1 napig hűtőben hagyjuk összeérni a húst
- Másnap a sajtból, füstölt kolbászból, tört fokhagymából, őrölt köményből, pirospaprikából 1 tojással masszát készítünk, majd a húst alaposan kiklopfolva rákenjük.
- A pulykamellszeleteket feltekerjük, megforgatjuk lisztben, tojásban, zsembelmorzsában és forró olajban 10-15 perc alatt kisütjük.
Burgonyapürével tálaljuk és céklával, ecetes paprikával és csemegeuborkával díszítjük. Jó minőségű, könnyű vörösbort ajánlunk hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése