Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 20., péntek

Betyár pulykamell

Hozzávalók: 
  • 40 dkg pulykamell, 
  • 20 dkg füstölt parasztkolbász, 
  • 20 dkg füstölt sajt, 
  • 2 tojás, 
  • liszt, zsemlemorzsa, gyömbér, 
  • 2 teáskanál méz, 
  • 1 citrom leve, 
  • fokhagyma, köménymag, pirospaprika, olaj 
Elkészítési idő kb. 40 perc (pácolás nélkül)



  1. A pulykamellet egyforma szeletekre vágjuk, majd a gyömbér, méz és citromlé keverékével bekenjük és egymásra fektetjük.
  2. Fóliával légmentesen lefedett edényben 1 napig hűtőben hagyjuk összeérni a húst
  3. Másnap a sajtból, füstölt kolbászból, tört fokhagymából, őrölt köményből, pirospaprikából 1 tojással masszát készítünk, majd a húst alaposan kiklopfolva rákenjük.
  4. A pulykamellszeleteket feltekerjük, megforgatjuk lisztben, tojásban, zsembelmorzsában és forró olajban 10-15 perc alatt kisütjük.

Burgonyapürével tálaljuk és céklával, ecetes paprikával és csemegeuborkával díszítjük. Jó minőségű, könnyű vörösbort ajánlunk hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése