Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 12., csütörtök

Ananászos csirkemell

Hozzávalók:
  • 3 db egész csirkemell
  • 1/2 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • ízlés szerint: só, fehér bors, reszelt szerecsendió
Elkészítési idő: kb. 1 óra

  1. A csirkemelleket megmossuk, kicsontozzuk és lebőrözzük. 
  2. Az így kapott 6 db mellfilé mindkét oldalát a felforrósított olajon alaposan megpirítjuk, majd megszórjuk a sóval, fehér borssal és kevés szerecsendióval.
  3. Kb. 1 dl vízzel felöntjük és lefedett edényben majdnem puhára pároljuk.
  4. Mikor majdnem kész, a felkockázott ananászkonzervet és a konzerv levének kb. a felét beleöntjük, majd lefedve kb. 10-15 perc alatt lassú tűzön készre pároljuk.
  5. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és felforraljuk. Mihelyt rotyogni kezd, elzárjuk.
  6. Ha kész és elzártuk, lefedett edényben hagyjuk hűlni, míg fogyasztható hőfokra nem hűl. Ez idő alatt az ízek jobban összeérnek.
Köret: párolt rizs, vagy burgonyapüré

Takarékos tipp: 
  • a csirkemell csontját tegyük félre a fagyasztóba, később leveshez felhasználható!
  • a csirkemell bőrét a rátapadt zsírszövettel együtt vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük a fagyasztóba. Ha elegendő bőrünk összegyűlt, kiváló csirketepertőt készíthetünk belőle!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése