Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 5., csütörtök

Bajor narancsos krém

Hozzávalók:
  • 8 tojássárgája
  • 22 dkg porcukor
  • 2 dkg zselatin
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 7 dl tej
  • 2 db narancs
  • 3 ek narancslikőr
  • 6 dl tejszín
  • 1 cs gyümölcskocsonya

  1. 8 tojássárgáját 22 dkg porcukorral, 2 dkg zselatinnal, egy csomag vaníliás cukorral fehéredésig keverünk. 
  2. Folyamatosan hozzákeverünk 7 dl tejet, egy főzőedényben felhevítjük, nem főzzük, mert kicsapódik a tojás. 
  3. Állandó kevergetéssel lehűtjük, és hozzáadjuk 2 db narancs héját, egy narancsot apró kockákra vágva, és 3 evőkanál narancslikőrt. 
  4. Kanállal lazán belekeverjük a 6 dl keményre felvert tejszínt. 
  5. A desszertes gyűrű közepét belerakjuk, és beleöntjük a krémet, majd fél napra hűtőszekrényben tesszük. 
  6. Ha megdermedt, a közepét kivesszük, narancskockákkal megtöltjük, és 1 csomag gyümölcskocsonyával felöntjük. 
  7. A kis desszertes gyűrű tálcájával lezárjuk, és fogyasztásig hűtőszekrénybe rakjuk. 
  8.  Tálaláskor lapos tálcára csúsztatjuk, vékony narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése