Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 19., csütörtök

Töltött csiga

Hozzávalók:
  • 24 db éti csiga
  • 2 dl húsleves
  • 2 dl fehérbor
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 tk vágott petrezselyemzöld
  • 1/2 dl ecet
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 tk finomra vágott metélőhagyma (snidling)
  • só, őrölt bors
Elkészítési idő kb. 3 óra.


  1. A csigákat több vízben jól megmossuk, puha kefével átsúroljuk, majd 8 percig forró vízben áztatjuk és leszűrjük.
  2. Amikor kézmelegre hűl, a csigákról a házakat leszedjük és megtisztítjuk a fekete részektől.
  3. Fehérboros leveslében, lassú tűzön kb. másfél órán keresztül főzzük, közben vöröshagymával, petrezselyemzölddel, sóval, borssal fűszerezzük. Amikor elkészült, saját levében hagyjuk kihűlni.
  4. Közben kiválasztjuk a 12 legszebb csigaházat és ecetes, sós vízben lassú tűzön kb. 2 órán keresztül főzzük.
  5. A csigaházakat alaposan többször átöblítjük, majd sütőbe téve, alacsony hőmérsékleten kiszárítjuk.
  6. A vajat kikeverjük a finomra vágott metélőhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, végül belekeverjük a reszelt sajtot
  7. A csigaházakat kb. félig töltjük a fűszeres vajjal, majd a csigákból 2-2 db-ot a csigaházakba tesszük és köréjük is fűszeres vajat öntünk.
  8. Egy sütőlapot fél cm vastagon beterítünk sóval, ráhelyezzük a csigaházakat és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.
Salátalevélen, citromszeletekkel tálaljuk és pirított zsemlét adunk hozzá.

Kiváló szerelmi vágyserkentő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése