Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 13., péntek

Halrolád

Hozzávalók:
  • 4 szelet, (kb. 80 dkg) tengeri halfilé
  • 15 dkg gomba
  • 20 dkg sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 dl tej
  • só, bors, citromlé, petrezselyemzöld, vaj, olaj
Elkészítési idő kb. 50 perc.



  1. A halszeleteket fagyott állapotban 1 dl tej és 2 dl víz keverékében hagyjuk kiengedni.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk.
  3. A feldarabolt gombát beletesszük, kevés sóval, borssal fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. A sajtból 4 szeletet levágunk, a többit lereszeljük. 
  5. A halszeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, majd pár csepp citromlével ízesítjük. 
  6. Mindegyikre szeletre sajtot teszünk, arra gombát és feltekerjük, majd szorosan átkötjük.
  7. Egy üvegtálat kivajazunk, beletesszük a halroládokat és fóliával lefedjük.
  8. Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 15 percig pároljuk, majd a fóliát eltávolítjuk, a szeleteket megforgatjuk, megszórjuk reszelt sajttal és rápirítjuk.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg és zöldséges rizskörettel tálaljuk
TIPP:  Ha valaki nem szereti "tekergetni" a húst, megtöltve, kettőbe hajtva és fogpiszkálóval rögzítve is készíthetjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése