- 4 szelet, (kb. 80 dkg) tengeri halfilé
- 15 dkg gomba
- 20 dkg sajt
- 1 kis fej hagyma
- 1 dl tej
- só, bors, citromlé, petrezselyemzöld, vaj, olaj
- A halszeleteket fagyott állapotban 1 dl tej és 2 dl víz keverékében hagyjuk kiengedni.
- Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk.
- A feldarabolt gombát beletesszük, kevés sóval, borssal fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk.
- A sajtból 4 szeletet levágunk, a többit lereszeljük.
- A halszeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, majd pár csepp citromlével ízesítjük.
- Mindegyikre szeletre sajtot teszünk, arra gombát és feltekerjük, majd szorosan átkötjük.
- Egy üvegtálat kivajazunk, beletesszük a halroládokat és fóliával lefedjük.
- Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 15 percig pároljuk, majd a fóliát eltávolítjuk, a szeleteket megforgatjuk, megszórjuk reszelt sajttal és rápirítjuk.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg és zöldséges rizskörettel tálaljuk
TIPP: Ha valaki nem szereti "tekergetni" a húst, megtöltve, kettőbe hajtva és fogpiszkálóval rögzítve is készíthetjük!
TIPP: Ha valaki nem szereti "tekergetni" a húst, megtöltve, kettőbe hajtva és fogpiszkálóval rögzítve is készíthetjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése