Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 10., kedd

Gombás burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 5-6 dkg bacon, vagy füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 húsleveskocka
  • 1-2 ek olaj
  • 1-2 ek liszt
  • ízlés szerint só, bors, snidling, citromlé

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd a zsírján megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és a csíkokra vágott gombát.
  2. Hozzáadjuk a paradicsomot a paprikát és a nagyobb kockákra vágott krumplit.
  3. Vízzel felengedjük, beletesszük a húsleveskockát, sót, borsot.
  4. Amíg puhára fő, az olajjal és a liszttel világos rántást készítünk, belekeverjük az apróra vágott snidlinget, majd a levesbe tesszük.
  5. Ha kész, kevés citromlével ízesítjük.
/ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése