Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 11., szerda

Boros almaleves

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes nagyságú savanykás alma
  • 7 dl fehérbor
  • 7 dl víz
  • cukor, fahéj, citromhéj ízlés szerint
  • 2-3 tojássárgája
  • 1 dl tejföl

  1. Az almákat megpucoljuk, cikkekre vágjuk és feltesszük főni a fehérborral és a vízzel. Beletesszük a cukrot, fahéjat, citromhéjat is. Lassú tűzön addig főzzük, amíg szét nem esik.
  2. Eközben a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, majd állandó kevergetés mellett, vékony sugárban belecsorgatjuk a megfőtt almába. Még 10-15 másodpercig kavarjuk, és elzárjuk a tüzet.
Hidegen, melegen egyaránt finom.
(Tipp: hogy a tejföl ne 'ugorjon össze', mielőtt a levesbe csurgatjuk, tegyünk 1 szedőkanál forró levest óvatosan hozzá és keverjük el. Az így meglangyosodott tejfölt csorgassuk a levesbe.

/ESÉLY szakácskönyvből/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése