Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 16., hétfő

Bajor csokis körtetorta

Hozzávalók:
  • 2 hámozott, kockákra vágott körte, 
  • 2 dl fahéjas cukorszirup, 
  • fél vaníliarúd, 
  • 3 evőkanál zselatinpor, 
  • 3 dl tej, 
  • 4 tojássárgája, 
  • 7,5 dkg cukor, 
  • 1,5 kávéskanál vaníliaaroma, 
  • 1,5 dl körtepálinka, 
  • 1 vékony piskótalap, 
  • 20 dkg étcsokoládé, 
  • 2 evőkanál olaj, 
  • 1 kávéskanál kakaó, 
  • csokoládéreszelék.


  1. A körtéket a cukorszirupban a kettévágott vaníliarúddal 10 percig főzzük. Kihűtjük, lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe rakjuk. 
  2. A tejet felforraljuk, majd lehűtjük.
  3. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 
  4. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük. Lassan hozzáöntjük a felforralt tejet, kicsi lángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. 
  5. A 3 evőkanál, vízben feloldott zselatint a krémhez keverjük, a vaníliát is hozzáadjuk, és kihűtjük, időnként megkeverjük.
  6. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. 
  7. Az elkészült sűrű krémhez adjuk a körtéket, a pálinkát, és beleforgatjuk a tejszínt. 
  8. Olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, és a piskótával betakarjuk. 
  9. Hűtőbe tesszük, másnap kivesszük a formából. 
  10. A csokoládét vízgőzben megolvasztjuk, az olajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. Langyosra hűtjük, a krémre öntjük, hogy mindenütt jól befedje. Hűtőbe tesszük. 
  11. Csokiforgáccsal és kakaóval megszórva kínáljuk.
Amikor a tortát kivesszük a formából, meg kell fordítani, hogy a piskótalap legyen alul, rajta a krém és így vonjuk be a csoki-masszával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése