Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 18., szerda

Borjú- vagy bárányfejleves

Hozzávalók:

  • 1 db borjú- vagy bárányfej
  • ízlés szerint sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, burgonya
  • só, bors
  • 1-2 ek vaj
  • 1-2 ek liszt
  • tálaláshoz tejföl

  1. A megtisztított fejet sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük, majd leszedjük a húst a csontról, kis csíkokra vágjuk.
  2. A zöldségeket kockára vágjuk és vajban megpároljuk. Ha kész, meghintjük a liszttel.
  3. Feleresztjük a hús levével, beletesszük a húst. Ha felforr, galuskát szaggatunk bele.
  4. Tejföllel tálaljuk.
/ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése