- 1 db sertéscsülök
- 1/2 kg gomba
- ízlés szerint só, fokhagyma, bors
- A cseréptálat beáztatjuk hideg vízbe fedelével együtt.
- A gombát megtisztítjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat nagyjából a kisebbekkel megegyező méretre vágjuk és a római tálba tesszük.
- Enyhén megsózzuk, majd felöntjük kb. 1,5 dl-nyi langyos vízzel.
- A csülköt kicsontozzuk, megmossuk, majd alaposan megtöröljük, leszárítjuk.
- A sertéscsülök belsejét alaposan bekenjük a szétzúzott fokhagymával, majd sóval és borssal is megszórjuk. "Visszagöngyöljük", majd a kívülről is bekenjük zúzott fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel) és megszórjuk sóval, borssal.
- A római tál közepébe fektetjük, úgy igazítva, hogy ne nyomja fel a cserépedény fedelét.
- A lefedett római tálat hideg sütőbe tesszük, majd közepes fokozaton kb. 1,5-2 órát pároljuk, majd fedő nélkül még 30-45 percig sütjük a sütőben, míg a bőre meg nem pirul.
- Felszeletelve a vele sült gombakoszorúval tálaljuk.
Takarékos tipp: a csülök csontját tegyük félre a fagyasztóba, később levesfőzéshez felhasználható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése