Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 12., csütörtök

Bakonyi betyárleves 3.

Hozzávalók: 
  • 50 dkg borjúcomb vagy lapocka, 
  • 2-3 fej vöröshagyma, 
  • 15 dkg füstölt (kolozsvári) szalonna, 
  • 20 dkg sampinyon gomba, 
  • 30 dkg vegyes zöldség, 
  • 2-2 db zöldpaprika, és paradicsom, 
  • 2 dl tejföl és tejszín, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • ízlés szerint só, őrölt bors, pirospaprika és apróra vágott kapor. 
Elkészítési idő: kb. 2 óra


  1. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és megdinszteljük. 
  2. Pár perc múlva a kockázott borjúhúst is beletesszük, és fehéredésig pirítjuk. Közben sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára pároljuk. 
  3. A zöldséget megtisztítjuk, karikázzuk és a zöldpaprikával, paradicsommal együtt hozzáadva tovább pároljuk. 
  4. Amikor megpuhult belerakjuk a kockázott gombát, pirospaprikával meghintjük és felengedjük vízzel, hogy közepes sűrűségű levest kapjunk. 
  5. Tejfölös, tejszínes lisztes habarással behabarjuk. 
  6. Ha felforrt ízlés szerint friss kaporral meghintjük, és csipetkét szaggatunk bele, együtt forraljuk, míg a csipetke a tetejére feljön. 

Kiváló egytálétel friss, házi kenyérrel és bográcsban is készíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése