Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 16., hétfő

Kefíres, diós fánk

Hozzávalók: (kb. 10 db fánkhoz)
  • 2 dl kefír
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítési idő kb. 45 perc


  1. A kefírt a tojással és a cukorral, vaníliás cukorral összeturmixoljuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a diót és fakanállal apránként hozzákeverjük a kefíres tojáshoz.
  3. A sűrű masszát olajba mártogatott evőkanállal a kb. 170 C fokra előmelegített olajba adagoljuk.
  4. Három perc sütés után megforgatjuk a fánkokat, majd újabb 3 perc múlva megint megforgatjuk és még 3-4 percig sütjük.
  5. Ha kész, papírtörlővel itassuk fel a fölösleges olajat a fánkokról.

Tálaláskor cukrozott darált dióval, vagy fahéjas porcukorral hintjük meg.

TIPP: kefír helyett joghurt is használható, azonban egyszerre csak akkora mennyiséget készítsünk, amennyi elfogy, mert csak melegen igazán finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése