Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 24., kedd

Töltött őszibarack

Hozzávalók:
  • 6 fél őszibarack kompót
  • 4 szem aszalt füge
  • 6 nagy dió
  • 8 szem mandula
  • 2 ek narancslekvár
  • 6 szem rumos meggy
  • 1 tk méz
  • késhegynyi fahéj, tejszínhab
Elkészítési idő kb. 20 perc


  1. A mandulát meghámozzuk és a dióbéllel együtt durvára vágjuk. Hozzá aprítjuk a fügét.
  2. A narancslekvárt, fahéjat és mézet jól elkeverjük és beleforgatjuk az összevágott diót, mandulát és fügét.
  3. A barackokat lecsöpögtetjük a levétől és száradni hagyjuk, ezután beletöltjük a lekváros-mézes dió, mandula, fügekeveréket.
  4. A tetejére tejszínhabot nyomunk, közepébe 1-1 szem rumos meggyel.
  5. A díszítéshez hozzátehetünk még 1-1 kis szál citromfüvet és pár csepp mézet is csorgathatunk a rumos meggyre.
Nagyon finom, gyors, egészséges édesség. Állítólag nagyon jó vágyfokozó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése