Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 4., szerda

Bajor káposztás csülök

Hozzávalók:

  • 2 db nagy mellső sertéscsülök
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 30 dkg bacon szalonna
  • 1/2 kg alma


  1. Besózunk két szép, nagy, mellső nem füstölt sertéscsülköt és a kukta fazékba helyezett betétre rakjuk.
  2. Aláöntünk másfél dl vizet és a fazekat lezárva, a jelzéstől számítva kb. 40 percig pároljuk. 
  3. 70 dkg savanyú káposztát alaposan kinyomkodunk és a hajszálvékony szalonnaszeletekkel bélelt (előzőleg beáztatott) cserépedénybe rakjuk. 
  4. Közékeverünk egy fél kg-nyi megtisztított, vékonyan felszeletelt almát, és tetejére fektetjük a puha csülköket. 
  5. Megöntözzük a kuktában a csülök alatt képződött lével és a cserépedényt lefedve, a sütőben egy óráig sütjük. 


(Készíthetjük hagymásan is: egy fej apróra vagdalt hagymát a leterített almás rétegbe keverünk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése