Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 25., szerda

Francia céklaleves

Hozzávalók:


  • 1 nagyobb cékla
  • 1 zeller
  • 1 hagyma
  • 1 tk porcukor, csipet só
  • 1 ek margarin
  • 3 db erőleveskockából készült erőleves.
Tálaláshoz zöldpetrezselyem és pirított zsemlekocka.
  1. A céklát, zellert és a hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. 
  2. Margarinnal kikent serpenyőbe tesszük, meghintjük a sóval ér porcukorral, majd lassú tűzön puhára pároljuk.
  3. Ha megpuhult, hozzáöntünk másfél liter erőlevest és lassú tűzön fél órát főzzük. 
Tálaláskor megszórjuk a tetejét apróra vágott zöldpetrezselyemmel és zsemlekockát adunk hozzá.

(ESÉLY szakácskönyv)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése