Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. március 26., csütörtök

Bárányhúsos leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhacsont
  • 25 dkg bárányhús
  • 1 kg vegyes leveszöldség (zeller, petrezselyem, sárgarépa, petrezselyemzöld)
  • só, törött bors, babérlevél, köménymag
  • 1 tk paprikakrém
  • 1 tk paradicsomkrém
  • 3 ek olaj
  • 1-2 ek finomliszt
  • 1-2 kk pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • tálaláshoz: tejföl

  1. A marhacsontot a leveszöldséggel és annyi vízzel, hogy ellepje, lassú tűzön feltesszük főni. Sózzuk, beletesszük a törött borsot, babérlevelet és 1 kk köménymagot, majd lefedjük.
  2. Ezalatt a bárányhúst vékony csíkokra vágjuk, majd ráöntjük a leszűrt csontlét. 
  3. Beletesszük a paprika- és a paradicsomkrémet, majd lassú tűzön a húst puhára főzzük.
  4. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát és besűrítjük a levest. 
  5. Csipetkét főzünk bele, majd miután elzárjuk, beleteszünk egy csomag apróra vágott petrezselyemzöldet.
  6. Tejföllel tálaljuk.
/ESÉLY szakácskönyv/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése