Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. február 26., csütörtök

Bajor burgonya

Hozzávalók 4 személyre: 
  • 4 nagy burgonya, 
  • 10 dkg eidami vagy trappista sajt, 
  • 10 dkg füstölt sajt, 
  • 2 dl tejföl, 
  • őrölt bors, só, köménymag, 
  • 5 dkg vaj.
Elkészítési idő kb. 1 óra.



  1. A jól lesúrolt burgonyákat héjastól hosszában kettévágjuk, és a vágott felükkel lefelé kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, és sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. 
  2. A tejfölt a kétféle reszelt sajttal összekeverjük, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Leöntjük vele a héjában megsült burgonyákat. 
  3. Kevés köménymagot szórunk a tetejére, és még tíz percre visszatesszük a forró sütőbe. Ha vacsorának szánjuk, salátát adjunk hozzá, ha előételnek, adjuk csak önmagában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése