- 4 ek olaj,
- 5 cikk fokhagyma,
- 2 tk köménymag,
- 1 tk frissen őrölt fekete bors,
- 2 db kb. 80 dkg-os sertéscsülök,
- 1 tk morzsolt majoránna,
- 3 dl sör.
- A három cikk apróra zúzott fokhagymát keverjük el köménymaggal, borssal, majoránnával és olajjal.
- A húst tisztítsuk meg, legvastagabb részén vágjuk csontig, majd zsíros bőrrészén vagdossuk be. Kenjük be jól a fenti fűszeregyveleggel, és lefedve tegyük pihenni a hűtőbe 3 órányit.
- Készítsük elő a grillfelszerelést, húzzuk a csülköt forgónyársra, a maradék fokhagymával spékeljük meg, majd sütés alatt gyakran kenegessük a visszamaradt fűszeres olajjal.
- Negyedórával a sütés befejezése előtt kenjük be a csülköt sörrel mindaddig, míg piros, ropogós felületű lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése