Keresés ebben a blogban

Keresés a Google keresővel

2009. április 6., hétfő

Bajor csülök

Hozzávalók (4 személyre): 
  • 4 ek olaj, 
  • 5 cikk fokhagyma, 
  • 2 tk köménymag, 
  • 1 tk frissen őrölt fekete bors, 
  • 2 db kb. 80 dkg-os sertéscsülök, 
  • 1 tk morzsolt majoránna, 
  • 3 dl sör. 
Elkészítési idő kb. 4-5 óra.



  1. A három cikk apróra zúzott fokhagymát keverjük el köménymaggal, borssal, majoránnával és olajjal. 
  2. A húst tisztítsuk meg, legvastagabb részén vágjuk csontig, majd zsíros bőrrészén vagdossuk be. Kenjük be jól a fenti fűszeregyveleggel, és lefedve tegyük pihenni a hűtőbe 3 órányit. 
  3. Készítsük elő a grillfelszerelést, húzzuk a csülköt forgónyársra, a maradék fokhagymával spékeljük meg, majd sütés alatt gyakran kenegessük a visszamaradt fűszeres olajjal. 
  4. Negyedórával a sütés befejezése előtt kenjük be a csülköt sörrel mindaddig, míg piros, ropogós felületű lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése